Yazılımcılar İçin Doğru Monitör Fikirleri

Teknolojini gelişmesiyle günümüzde yazılımcı çalıştırmak isteyen firmaların artık bir müşterileri daha var: Yazılımcılar.

Teknolojini gelişmesiyle günümüzde yazılımcı çalıştırmak isteyen firmaların artık bir müşterileri daha var: Yazılımcılar. Firmalar da bu bakımdan iyi yazılımcıları bulmak ve mutlu etmek için kendilerini yazılımcılara beğendirmelidirler. Artan ihtiyaçlardan ötürü nitelikli yazılımcı bulmak giderek zorlaşıyor. Nitelikli yazılımcılar her an başka firmalardan iş teklifleri alıyor ve yurt dışının imkanları da göz önüne alındığında yurt dışında çalışmak istiyorlar Bir yazılımcı çalışmak istediği bilgisayar için genelde rahat ve konforlu çalışabilmesi için bir öncelik listesi yapar. Çoğu zaman monitör seçimi bu listenin sonlarında kendine yer bulur. Ama monitörler de diğer donanım parçaları gibi önemlidir. Gün boyu monitöre bakılacağı için sağlık ve çalışma konforu açısından önemlidir. Bu yüzden biraz daha dikkat gerektirir. Yazılımcı firmalarında yeni teknolojilerin kullanılması yeni ve yetenekli yazılımcı bulmayı kolaylaştırır. Monitörün göz sağlığı için konforu, çözünürlüğü, ekran yenileme hızı gibi özellikler yazılımcının dikkatini dağıtmamak ve iyi iş çıkarabilmesi adına büyük önem arz etmektedir. Aşağıda bulunan özellikler yazılımcılar için bize doğru monitör fikri veriyor.

  • Boyut ve Çözünürlük
  • Panel Tipi
  • Ekran Yenileme Hızı
  • Yansıma Önleyici Koruyucu
  • Stand Seçenekleri
  • Bağlantı Tipleri

Monitör Boyutları

Her bilgisayar veya televizyon sahibi insanın ekran boyutuna dair bir fikri vardır. 27” büyük bir monitör ya da kullanım durumuna göre daha küçük bir monitör düşünülebilir. Yazılımcıların çoğu 2 veya 3 orta boyutlu monitör alıp birleştirerek çalışmayı tercih ediyorlar. Seçenekler ne için ve nasıl kullanmak istediğiniz ile alakalıdır. Ama bu iş sadece monitörün boyutunun seçimi ile ilgili değil yazının devamında bahsedeceğimiz etkenlerde önem arz ediyor.

Monitör Çözünürlüğü

Çözünürlük boyuttan sonra ki en önemli etmenlerden biridir. Bu bakımdan çözünürlüğün ne olacağına karar vermek zor ve önemli bir etkendir. Günümüzde 1920x1080 çözünürlüklü Full HD monitörler çok kullanılıyor ve 23” monitörler için çok uygun bir çözünürlük olarak görülüyor. Fakat yazılımcı için 23” monitör biraz yetersiz kalabilir. Bunun yerine yazılımcıların daha çok tercih ettiği 2560x1440 çözünürlüklü monitörleri daha çok tercih edildiğini görüyoruz. Böylelikle bir yazılımcı için hem daha keskin görüntü hem de masaüstünüzde daha fazla alan elde edersiniz. Yazılımcıların masaüstü ekranı bilindiği üzere çok doludur ve her an her bilgiye ulaşabilmesi önemli bir husustur.

Monitör Panel Tipleri

TN Paneller

Ucuz ve en yaygın panellerdir. Bu tip monitörler yüksek tepki süreleri ve ekran yenileme hızlarıyla yazılımcılar için başlangıç seviyesi monitörlerdir.

VA Paneller

Günümüzde pek yaygın olmayan bu paneller daha doğru renkler sunar. Siyah renginin en iyi olduğu panel bu panel türüdür. Ama çalışma kriterlerinize göre renklerde farklılıklar olabilir.

IPS Panel

Monitör için pahalı bir panel türüdür. Bu tip monitörlerde en iyi renkleri bütün açılardan görebilirsiniz. Yazılımcılar ve grafik tasarımcılar için en uygun monitör seçimlerinden biridir.

TN Panellere göre daha düşük tepki süresi ve ekran yenileme hızlarına sahip olmak ile birlikte çözünürlük konusunda geniş yelpazeli panellerdir.

Her monitörün az da olsa farklı stantları vardır. Bazı monitörler hareket etmezken bazıları monitörler de çok rahat bir kullanım sunar. Sağa, sola döndürülebilenler olduğu gibi sadece aşağı ve yukarı ayarlanabilen stantlar, günümüzde en çok yaygın monitör türlerindendir.

Yansıma Önleyici Ve Koruyucular

Parlak ekranlar, daha canlı renklere ve kontrasta sahiptir olduğu için çalışma ortamında yazılımcının gözünü yorabiliyor ve konforunu kaçırabiliyor. Güneşin ekrana yansıması ile birlikte ışık parlaması son derece belirgin sorunlara neden olabilir. Güneş ışığı en kötü senaryolardan biridir ve bazı durumlarda ekran kullanımında yaşanılan zorlukları ortaya çıkarabiliyor. Bu bakımdan yansıma önleyici ve koruyucuları kullanmak yazılımcılar için göz konforunu korumak adına büyük önem arz etmenlerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Elena Mou

Tasarımcı Başkanı

Katma değerli fikirlerin ardından açık kaynak teknolojisini benzersiz bir şekilde iletin. B2C işlevleri olmadan verimli kanalları profesyonel olarak devreye sokun.