Mobil Uygulama Yapan Firmalar

Mobil uygulama geliştirme hizmeti veren şirketler arasından seçim yaparken firmanın yazılım ekibine önem verin.

Türkiye’nin dijital eko sistem rakamlarına baktığımızda nüfusumuzun %77’si tarafından akıllı telefonlar tercih ediliyor. Bu da ülkemizde ortalama olarak 60 milyon kadar bir akıllı telefon kullanımı olduğunu gösteriyor. Ülkemizde şirketler için kurumsallaşma yolunda mobile yönelik girişimler de kendini göstermeye başladı. Yer aldığı Sektör hangisi olursa olsun her şirket mobil uygulamalar aracılığıyla potansiyel müşterilerine ulaşma konusunda başarı yakalaya çalışıyor. Türkiye’de mobil uygulama geliştiren firmalar da bu nedenle her zaman ilgi görüyor. Tabii bu noktada sizin için mobil uygulamanızı yaptıracağınız firmayı seçmek zor olabilir;

Mobil uygulama geliştirme konusunda yardım almadan önce bazı hususlara dikkat ederek şu soruları sormalısınız;

  • Çalışacağımız şirket mobil uygulamalar konusunda uzman mı?
  • Mobil uygulama alanında kurumsal ve sektör ihtiyaçlarımı biliyor mu? Bu ihtiyaçları karşılayabilecek gereksinimlere sahip mi?
  • Girişimim için kodlanan mobil uygulama hedef kitlem tarafından beğenilir mi ve işime yarar mı?
  • Geliştirilen mobil uygulamanın maliyeti ne kadar olur?
  • Çalıştığım yazılım ajansı, mobil uygulamamı yapmasının ardından bir sorun çıkarsa bana destek hizmeti sunar mı?

Bu soruların tamamına gönül rahatlığıyla cevap veren yazılım ajansı ile mobil uygulama geliştirme konusunda herhangi bir zorluk yaşamadan çalışabilirsiniz.

Mobil Uygulama Yapan Firmalar Nasıl Bulunur?

Ülkemizde mobil uygulama geliştiren şirketler gün geçtikçe artıyor. Yazılım ajanslarının artmasının bir sonucu olarak da bu ajanslar arasından seçim yapmak oldukça zorlaşıyor. Yer aldığınız sektörden bağımsız olarak mobil uygulama geliştirme hizmeti almak istiyorsanız ilk olarak bir yazılım ajansı bulmalısınız. Bunun için şu noktalara dikkat edebilirsiniz;

  • Yer aldığınız şehirde mobil uygulama geliştirme hizmeti veren firmaları ziyaret ederek teklif alabilirsiniz.
  • Google’dan arama yaparak mobil uygulama geliştirme hizmetleri konusunda size hizmet verebilecek şirketleri seçebilirsiniz.
  • Çevrenizde farklı şirketlerin daha önceden çalıştığı ve referans olacağı yazılım ajansları ile çalışabilirsiniz.
  • Mobil uygulama geliştiren ajanslar bazen belirli bir sektör dikeyinde de çalışabiliyor.

Mobil Uygulama Yapan Firmalar Nasıl Seçilir?

Mobil uygulama geliştiren firmaları seçerken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunuyor. Çünkü mobil uygulamanıza yapacağınız yatırım şirketinizi büyük rakiplerle karşı karşıya getirecek. Bu nedenle de size mobil uygulama geliştirme hizmeti verecek firmayı seçerken titiz hareket etmeniz doğru olacaktır. Şirketiniz için mobil uygulama geliştirecek bir ajans arıyorsanız;

  • Uzmanlık Alanlarına Göre Ekip:

    Mobil uygulama geliştirme hizmeti veren şirketler arasından seçim yaparken firmanın yazılım ekibine önem verin. Birçok kişi çalışacağı şirketin yazılım geliştirme ekibine bakmadan fiyata ve referanslarına bakıyor. Mobil uygulama geliştirme multidisipliner bir hizmettir. Takım içerisinde kullanıcı deneyimi uzmanı, arama motoru optimizasyonu uzmanı, web geliştirici, kodlama uzmanı, Google Ads ve reklam uzmanı gibi pek çok alandan kişi olmalıdır.
  • Yaratıcı Çalışma Prensibi:

    Dünyada her şirket, mobil uygulama geliştirme konusunda adımlar girişimlerde bulunuyor. Bu sebeple büyük firmalar dışında yapılan mobil uygulamalar çoğunlukla hazır paketler çözümler oluyor ve birbirine benziyor. Hal böyle olunca da bu tarz çözümler ile özgünlük yakalamak zor oluyor. Mobil uygulama geliştirme hizmeti alırken yaratıcı çalışan bir ajansı tercih edin. Bu şekilde rakiplerinizden farkınızı ilk andan itibaren ortaya koyarak bir adım geçebilirsiniz.
  • Kullanıcı Deneyimi Odaklı Tasarım:

    Mobil uygulamada ana odak hedef kitlenizi basit bir deneyim sunmaktır. Bu nedenle onların isteklerini ilk olarak göz önünde bulunduracak ve taleplerini karşılayacak, mobil uygulamaları sizlere sunacak firmayı seçmelisiniz. Kullanıcı deneyimi odaklı tasarım ile şirketinizi zirveye taşıyabilirsiniz.
  • Hizmet Sonrası Destek Sağlanması:

    Mobil uygulama geliştiren şirketler genellikle mobil uygulamayı tasarlayıp teslim ettikten sonra köşesine çekiliyor. Fakat bu durumda ilerleyen zamanlarda ihtiyaçlarınız ve sorunlarınız değişebiliyor. Bu sebeple sizlere mobil uygulama geliştirme yaptıktan sonra destek hizmeti verebilecek yazılım ajanslarını tercih edin.
  • Temiz Kodlama:

    Mobil uygulama geliştirme konusunda pek çok şirket sektöre göre paket yazılımları kullanıyor. Fakat bu durum şirketlerin sıradan bir mobil uygulamaya sahip olmasına neden oluyor. Bu sebeple de temiz ve profesyonel hizmet veren işletmeleri tercih edin. Dinamik ve kullanıcı deneyimi odaklı sade bir mobil uygulama size müşterileriniz tarafından sevilecektir.
  • Müşteriye Özgü Tasarımı:

    Her şirketin, sektörün ve kişinin ihtiyaçları farklı olabilir. Bu sebeple de size özel projeler geliştiren ve revize eden yazılım geliştirme ajanslarına şans verin. Aksi taktirde şirketiniz bu durumdan negatif etkilenebilir.

Mobil Uygulama Yapan Firma Ücretleri

Mobil uygulama geliştirme yapan şirketler her daim farklı ücret politikaları ile çalışıyor. Sektörde aynı hizmeti çok farklı fiyatlara alabiliyorsunuz. Bu noktada şirketeler mobil uygulama geliştirme hizmetini sizlere çok yüksek fiyatlar sunabiliyor. Bu sebeple de ücretlendirme hususunda detaylı araştırma yapmanız gerekiyor.

Mobil uygulama geliştirme hizmeti veren şirket ücretleri için iyi bir araştırma ile doğru seçimi yapabilirsiniz. Ücret karşılaştırması yaparken alacağınız mobil uygulama geliştirme hizmetinin içeriğini karşılayıp karşılamadığına bakın. Aksi taktirde düşük fiyatlı diye işiniz, görmeyecek bir mobil uygulama hizmeti almak boşuna yapılmış kötü bir yatırım olur. Bu sebeple her daim fiyat/performans açısından size kazandıracak şirketlere mobil uygulama geliştirme konusunda çalışın.

Profesyonel Mobil Uygulama Yapan Firmalar

Türkiye’de hizmet veren mobil uygulama geliştirme ajansları mobil uygulama yapsalar da her ajansın profesyonel bir çalışma anlayışına sahip olduğunu söylemek yanlış olacaktır. Bu sebeple de her daim profesyonel anlamda hizmet veren firmalarla çalışmalısınız.

Profesyonel mobil uygulama geliştirme hizmeti veren şirketler her zaman markanızın bilinirliği arttıracaktır. Bu nedenle de doğru firma için yoğun bir araştırma yapmanız oldukça önemlidir. Doğru firmayı seçtiğinizde mobil uygulama geliştirme huşunda dilediğiniz hizmeti alabilirsiniz. Bu sebeple mobil uygulama geliştirme firmasının güçlü bir alt yapıya ve mobil uygulama konusunda deneyimli bir kadroya sahip olması gerekiyor.

Mobil Uygulama Yapan Firmalarla Çalışmanın Avantajları

Mobil uygulama yapan firmalar her zaman markanızın kurumsallığı için önemlidir.

Mobil uygulama konusunda bir yazılım ajansı ile çalışmanın artıları;

  • Düşük bütçelerle hedef müşterilerinize dokunabileceğiniz bir mobil uygulamaya sahip olabilirsiniz.
  • İşletmenizin tüm ihtiyaçlarına yönelik kaliteli bir mobil uygulamanız olur.
  • Bulunduğunuz sektörde yer alan en önemli rakiplerinizle dahi başarılı bir mobil uygulama ile mücadele edebilirsiniz.
  • İşletmenizin satışları mobil uygulama ile zirveye çıkar.
  • Mobil uygulama geliştirme hizmeti veren şirketler sayesinde artık bölgesel bir etkiden ulusal ve hatta küresel bir etkiye kavuşabilirsiniz.

Özetle mobil uygulama işletmenizin geleceğe açılan kapısıdır. Bununla birlikte başarılı bir mobil uygulamaya sahip olan şirketler en işlek caddede dükkâna sahip olmuş olurlar. Bu sebeple mobil uygulama geliştirme hizmeti veren firmalar arasından, en doğru olanı seçmelisiniz.

Elena Mou

Tasarımcı Başkanı

Katma değerli fikirlerin ardından açık kaynak teknolojisini benzersiz bir şekilde iletin. B2C işlevleri olmadan verimli kanalları profesyonel olarak devreye sokun.