Mobil Uygulama Geliştirme Araçları

İş dünyaları mobil uygulamalar konusunda bilgilidir, ancak bu yardımcı programın hala farkında olmayanlar için mobil cihazlarda çalışan bir tür uygulama yazılımıdır.

İş dünyaları mobil uygulamalar konusunda bilgilidir, ancak bu yardımcı programın hala farkında olmayanlar için mobil uygulamalar, mobil cihazlarda, tabletlerde veya giyilebilir cihazlarda çalışan bir tür uygulama yazılımıdır. Bu uygulamalar her çevrimiçi alışverişçinin ilk tercihi olmaktadır. Farklı mobil uygulama türleri vardır. Bazıları uygulamalar çoklu platform uygulamalarıdır. Bazıları ise tek bir işletim sistemi platformuyla sınırlıdır. Bireylerin, şirketlerin veya girişimcilerin bu mobil uygulamalar aracılığıyla işlerini kolaylaştırmak ve işlerinde başarılı olmak için yapmaları gereken şey, kendileri için en doğru olan mobil uygulama aracını seçmektir.

Mobil uygulamaları ana hatları ile incelersek, türlü ihtiyaçları karşılayarak tek yönde değil birçok farklı alanda faaliyet göstermektedir. Giyim, teknoloji, market, alışveriş, firma uygulamaları, iş, seyahat ve daha birçok alanda kullanılmaktadır. Bu mobil uygulamaları geliştirmek için pek çok yöntem vardır.

Mobil Uygulama Geliştirme

mobil uygulama programcıları, mobil uygulamaları geliştirirken uygulamanın hedefini, bütçesini, uzmanlığını ve beklentileri karşılayan geliştirme ve test araçlarını seçmelidir. mobil uygulama geliştirme araçlarını 3 ana kategoriye ayrılabiliriz:

  • Android,
  • Apple iOS
  • Hibrit (her iki işletim sistemi).

mobil uygulama geliştirme ekibi, geliştireceği uygulamalar için en iyi şekilde çalışan programlama dillerini ve test araçlarını seçmelidir.

Android Mobil Uygulama Geliştirme Araçları

Tek bir platform için oluşturulan uygulama yerel bir platformdur. Android cihazlar için yerel uygulama geliştirmeyi kolaylaştıran araçlar mevcuttur. Android uygulamaları geliştirmek birçok programlama dili mevcuttur. Bunlar içinde en popüler olanları C ++ ve Google'ın iki tercihi Java ve Kotlindir. Kotlin, Java'ya göre biraz daha kolay öğrenilen bir uygulama geliştirme dilidir. Java ile birlikte yüzde yüz uyum içerisinde çalışabilmektedir. Java programlama dili ise dünya tarafından bilinen en popüler programlama dili arasına girmektedir.

Örnek verecek olursak Google'ın resmi geliştiricisi olan olan Android Studio, üç farklı dili de destekler. Java IDE, IntelliJ ve IDEA'yı temel alan Android Studio, bilinen en popüler geliştiricidir. Özellikleri arasında bir emülatör, GitHub entegrasyonu ve kodu canlı olarak gönderme yeteneği bulunur. Ancak, hibrit bir program geliştirme aracı ile de bir android uygulama geliştirilebilir.

Apple İos Mobil Uygulama Geliştirme Araçları

Ios ve android modelini karşılaştırdığımızda, apple cihazları geliştirilen en son işletim sistemini çalıştırma eğilimindedir. Ios işletim sisteminin en çok dikkat ettiği husus güvenli ve stabil bir şekilde her sürümde çalışıyor olmasıdır. Ios işletim sistemi tabanlı cihazların uygulama sayısı, android işletim sistemine ait uygulama sayısından daha azdır.IOS programlama dillerini Swift ve Objective-C, olarak 2 farklı tabana ayırabiliriz.

Hibrit Mobil Uygulama Geliştirme Araçları

Hibrit mobil uygulama geliştirmek demek birden fazla işletim sisteminde çalışmasına olanak sağlayabilen karma bir tür olarak karşımıza çıkıyor. Bu uygulamaların en büyük avantajı tüm platformlar için kod tabanını sadece bir kez yazması yeterli oluyor. Farklı platformlara farklı kod tabanları gerekmiyor. Genel olarak hem ios hem de android cihazlarda çalışan kodlar yazılarak hibrit bir rota oluşturuluyor ve daha hızlı uygulama geliştirilmesine olanak sağlıyor.

Programcılar genel olarak hibrit bir mobil uygulama geliştirmek için aşağıda verdiğimiz listedeki geliştirme araçlarına başvuruyorlar. Genel araçlar:

  • React Native,
  • Swift,
  • Java,
  • Kotlin,
  • Flutter

Quick Base, Zoho Creator ve OutSystems gibi düşük kodlu platformlar da, mobil uygulama oluşturmaya hizmet etmektedir.

Mobil Uygulamalar İçin Programlama Dilleri

Mobil uygulamaları geliştirme araçlarının ana tabanı programlama dilleridir. Mobil uygulama programlama dilleri aşağıda ki listede yer almaktadır.

  • React Native,
  • Swift,
  • Java,
  • Kotlin,
  • Flutter

mobil uygulamageliştirmek için seçilebilecek programlama dilini birkaç faktör belirler. İhtiyaçlar dahilinde hem adnroid tabanlı hem de ios tabanlı çalışan bir uygulama seçilebilir. Veya yatırımcılar tek tabanlı bir uygulamaya ihtiyaç duyabilirler.

Elena Mou

Tasarımcı Başkanı

Katma değerli fikirlerin ardından açık kaynak teknolojisini benzersiz bir şekilde iletin. B2C işlevleri olmadan verimli kanalları profesyonel olarak devreye sokun.